Om Yogaen

Hatha Yoga
Undervisningen tager udgangspunkt i det man kalder Hatha Yoga, som er den gren af yoga som indeholder fysiske øvelser.
Fysisk løsner yoga spændinger, smidiggør kroppen og giver styrke, og væske- og hormonbalancen normaliseres. Opmærksomhed på åndedrættet i udførelsen af stillingerne og deciderede åndedrætsøvelser vil træne dit nærvær og øge kropsbevidstheden. Mentalt og fysisk kan man give slip og røre sit eget indre, hvilket giver plads til at følelser frit kan løbe gennem kroppen.

Om Undervisningen
Undervisningen er rolig og afstressende, og der vil være tid til at mærke efter. Oplev din krop indefra med fokus på åndedrættet og små detaljer i udførelsen af øvelserne. Der opøves kendskab til de klassiske yogastillinger og åndedrætsøvelser kombineret med små øvelser, forøvelser og modstillinger til selve yogastillingerne. Venlighed er et nøgleord i udførelsen af stillinger og åndedrætsøvelser. Hjertet skal have plads til både at lytte og synge i stillingerne. De fysiske øvelser afsluttes med afspænding, hvorefter der vil være en eller flere siddende åndedrætsøvelser, og evt. en afsluttende meditation.

Inspirationen
Min undervisning er inspireret af anusara, svaroopa og genopbyggende yoga, som er hjerteorienterede og meditative former for yoga. Der tales meget om Mindfulness i disse år og en beskrivelse af min yoga kunne være Mindful Yoga.

Yoga handler for mig om bevidsthed og ansvar. At være observant på hvad der sker i min krop og mit sind, men ikke lade mig rive med af enhver følelse eller tanke der dukker op. At blive bevidst om mine tankemønstre og handlemåder, for med venlighed at tage ansvar for dem, så de stemmer overens med mine inderste værdier.

At begynde med at bringe bevidsthed og nærvær ind i udførelsen af fysiske stillinger, kan hjælpe til at bringe bevidsthed og nærvær ind i andre planer af livet.